top of page

NAHAHOOLDUSTOODETE (TEGELIK) SISU



Mis puutub nahahooldusesse, siis on see mul jäänud pigem tahaplaanile. Üsna hiljuti olen tundnud suuremat huvi nahahooldustoodetest ning ka nende sisust. See, mis me enda nahale kanname, satub hiljem ka meie vereringesse. Sinna me midagi halba panna ju ei soovi!


Uurides kuid toodete sisu ning kuidas üldse õppida sisu lugema, leidsin ma nüüdseks lihtsaima teekonna ning hulganisti häid nippe.



1. SISU KONTROLL

Kui sa tõesti midagi ei oska välja lugeda koostisosadest, siis on sulle abiks Paula's Choice dictionary. Täielik life-changing sõnastik valimaks sinu ja minu edaspidiseid tooteid. Peale selle sõnastiku avastamist, olen hakkanud igat toodet mida ma ostan läbi lugema detailselt.

Koostisosad on jagatud kategooriatesse nagu: poor, best, average, good ning märgitud vastava värviga.


NB! Kui sa leiad enda mahapestavatest näohooldustoodete seast lõpu poole nimekirjas olevaid poor märgistusega koostisosi(nt väga tihti kohtab limonene ja ka teisigi essentse) siis see ei ole maailma lõpp, kuna toode on koheselt eemaldatav ning ei mõjuta su naha olukorda.

(Iga toote esimene koostisosa on kõige suurema sisaldusega ja viimane kõige väiksema)

*Paula elutöö eesmärk on olnud teha tõde maailmas nähtavaks, et inimesed oleksid teadlikud sellest, mida nende ilutooted sisaldavad. Kui inimestel puudub reaalne info oma nahahooldustoodete sisust siis nad lihtsalt raiskavad oma raha ja ei pea lugu oma nahast. Ta on oma terve elu uurinud väga detailselt koostisosi ning põhinenud faktidel, omades ka enda nahahooldustoodete firmat. Lisaks on ta on avaldanud üle 20 raamatu. Võite tema kohta rohkem uurida googeldades Paula Begoun.



Nipp: Et lihtsamini leida üles koostisosa, pane googlesse see koostisosa ja trüki juurde paulas choice ning google lööb lahti esimese lingina su vastuse!




2. ESSENTSÕLID

Essentsõlid ei ole sinu ega ka su naha sõbrad. Essentsõlide teaduslikku positiivset mõju nahale pole siiani tuvastatud, nad pakuvad meile vaid head aroomi- ka see on põhjus, miks neid lisatakse toodetesse.

Kasutades tooteid milles on essentsiõlisid lisatud(eriti veel koostisosade nimekirja alguses!!!) siis pikemas perspektiivis võib su nahk olla väga tundlik, ärritunud jms ilma, et saaksid aru, millest see tingitud on. Essentsiõlid on mikstuurid, mis võivad omakorda koosneda kuni 60st erinevast ainest. Essentsiõlide positiivne osakaal ei käi üle nende negatiivsest poolest.

Kui koositses on essentsiõli sisaldusega 0,1%, siis see teaduslikult ei oma negatiivset mõju nahale, kuid kui neid õlisid on rohkem ja kõik sama protsendiga, siis see võib juba tekitada ärritusi.

Nagu ka Paula ütleb, siis nahk on väga hea varjamaks ärritusi, kui sa ei näe reaktsiooni siis see võib toimuda ka sinu nahakihtide all- lüües palju hiljem välja.


Aknelise naha raviks on ka ''paremaid'' essentsiõlisid, näiteks: rosmariin, sidrunhein, tüümian, kaneel, teepuuõli, mille uurimiste käigus on tuvastatud positiivseid toimeaineid, kuid samaaegselt nad tekitavad ka suuri ärritusi.


Toon ka listina välja essentsiõlid, mida võiks vältida oma toodetes(va mahapestavad):

*clary sage oil

*eucalyptus oil

*geranium oil *ginger oil

*jasmine oil

*lemongrass oil

*neroli oil *oregano oil

*patchouli oil *rosemary oil

*sage oil

*sandalwood oi

*ylang ylang oil

-Parimad essentsiõlid on need, mida sa nahale ei kanna. Sa võid nautida nende aromaatseid toimeaineid mõnel teisel viisil, näiteks lõhnastatud küünlad, difuuserid. Sellisel viisil on nii sinu nahk kui ka nina õnnelik;)


Soovitan sügavalt vaadata Youtubest Hyram skincare, ta seletab väga põhjalikult essentsõlide mittetähtsust toodetes.

Nipp: Võimalusel vali alati lõhnavabu tooteid oma nahale(kehtib siis pealejäetavate toodete puhul enamasti).





-bebecc

156 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page