top of page

TUUR @TOHIDISTILLERY


Just pärast kirevat ning kiiret suve on vaja midagi sahvtist ka sügisesse- 14.09 tuur @Tohi ginitehases kõlas rohkem kui hästi. Idee seisnes enda+sõbranna(maru ginisõber) sünnipäeva tähistamises, et kogeda midagi teistsugust, harivat ja meeldejäävat mälestust meile mõlemale.

Sõitu alustasime klassikaliste kohviarmastajatena, enne üllatust kohv näpuvahele ja maanteesõit saabki alguse. Sõitsime mööda kaunist sügiseelset loodust, kuniks jõudsime Tohisse. Me ei jõudnud äragi parkida, kui meid ootas soojalt ukse peal Madis oma siira naeratusega! See hetk kui kohtusime, teadis Madis kindlasti, et me ei ole tavalised tuuritajad:D I can eat my words on that!


Niisiis tuur algas üleüldisest ajaloost, nii hoone, gini kui ka Tohi tausta kohta ja seda ka mahukalt. Suur vastutus seisneb alati tutvustajal, millise elamuse ning emotsiooniga ta suudab seda mahukat ajalugu ja ka Tohi kui ennast edasi kanda. Madis on imeline jutuvestja! Põhjalikud teadmised järgnesid fun factidega, mis tegid ka meil silmad suureks.


Alustada võime sildist, kus tavapärase, kuid armsa handcrafted asemel põrnitseb meid heartcrafted

Järgneda võime faktiga, et Tohi pudel ei ole kunagi pooltühi. Pudeli küljel on tähed üksteise all F-F-E, mis siis iseloomustavad full-full-empty sõnu.

Lõbusate faktide vooru seome tõsiasjaga, et gini saab toota 38-55% vahemikus, miks Tohi on valinud enda staartoote muraka ginile 43% on fakt, et nende aadress on samuti 43. Rääkides meremeeste ginist, mis peab olema kangem, kuna see tuleb ajaloost, mil tormi või lahingu käes sai püssirohtu ka džinni kokkupuutel kasutada. Džinni segati ka püssirohuga, et testida kangust. Kui tuli põles ilusa leegiga, siis oli saavutatud piisav promill, ehk 57%. Tohi valitud 59,1% võib esmapilgul tunduda üsnagi x arvuna, kuid see arv iseloomustab Tohi geograafilist laiuskraadi.



Olles lummatud eelnevast, suundusime ruumi, kus kogu töö toimub. Ääretult meeldiv oli näha, kui puhas oli kogu ruum. Madis meeledi tutvustas töötlemisviise ning ka seda, kuidas nad kasutavad ära jääki, ehk gini saba:) Siit saime omalegi teadmise, et ginil on ka saba ja pea.

Lisaks oli südantsoojendav teadmine, et osa, mis jääb alles neil giniteost on jätkusuutlik mõnel muul viisil.

Nägime ka kogu tootevalikut, kus koheselt silmasime arooniadžinni, mis on oma eksklusiivsuse tõttu välja müüdud. Muidugi voolisime Madist, et ta müüks meile viimase pudeli, kuid asjatult:D

Saime ka näha potensiaalset tulevast toodet vaarikadžinni nimega Linda, mis on pühendatud naistele, kes enne töötasid samas hoones aastaid tagasi, mil tööstusmaja oli veel nahatehas. Madise sõnul on neil soojad suhted naiskollektiiviga, kes külastavad siianigi tehast. Ääretult armas meelespidamine!


Tuuriga lõpule jõudes jäime mõlemad sõbrannaga kindlaks, et koju tuleb meiega murakagin. Murakagin on (maailma)ginimaastikul midagi erakordset, milles ka veendusime. Väljaspool põhjamaid on murakagin veel võõras, seega ma usun, et, mida aeg edasi, seda etemini neil ka läheb.

*Meile oli ääretult suureks üllatuseks teadmine, et tegu on üldsegi väikeettevõttega.




Kuidagi see aastaaeg ning maharahunenud periood on hoopis teismoodi kutsuv, mul on hea meel, et külastasime Tohi just hiljuti. Sügishõngus Tohi hingab kohe kuidagi teisiti:)

Kogu maja hõng oli niivõrd kutsuv koos toreda Madisega, mis oli elamus omaette. Ei oleks osanud eeldada, et midagi nii tavalist saab olla selliseks meeldejäävaks mälestuseks. Aitäh Tohi ning eelkõige ka Madis!


*nagu ka lubasime, siis tuleme teinekordki külla







-bebecc

179 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page